torstai 1. maaliskuuta 2012

"Herkkua on siinä monenlaista..."

Meidän häihin tulee upea, ihana ja maukas kakku. Emme vain vielä tiedä tarkemmin, millainen se on. Kaksi ihanaa ystäväämme ovat luvanneet leipoa hääkakun, mutta meidän pitäisi antaa vinkkeja sitä varten.

Mansikkakakku on aina hyvää. Se vain on vähän tylsä vaihtoehto ja onneksi meillä on häät jo toukokuussa, joten mansikoita ei edes ole saatavilla. (kuva täältä)



Olen aina ollut Sacher-kakkufani, joten suklaakakku olisi hyvinkin luonnollinen vaihtoehto. Toisaalta taas keväthäihin suklaakakku voi olla vähän liian raskas, kun muuten häiden väreihin ja teemoihin tahdotaan raikkautta ja keveyttä. (kuva täältä)



Tämä kakku muistuttaa paljon kihlajaiskakkuamme. Siinä oli vaahtokarkkipäällinen ja se on ehkä paras kakku, jota olen ikinä syönyt. Marsipaanista en pidä, mutta tämä kakku näyttää niin suloiselta että oli pakko laittaa myös tämä kuva. (kuva täältä)



Kinuski on herkkua. Voin syödä kinuskikastiketta pelkiltään hyvin monta lusikallista ja usein jäätelöannoksissani onkin saman verran kinuskikastiketta kuin jäätelöä. Jännitän aina juhlissa, joissa huomaan pöydässä olevan kinuskikakku, koska pelkään että kakun sisällä on lakkahilloa. Kuinka suuren palan voin ottaa kakkua, jonka päällinen on suurinta herkkuani ja sisältö saattaa olla joko ihan hyvää tai sitten sellaista hilloa, jota en vain voi sietää eli lakkaa. Joten jos meille tulee kinuskikakku häihin, sinne EI tule lakkaa sisälle. (kuva täältä)



Minä ja sulhaseni olemme molemmat suuria lätkäfaneja, joten kun näin tämän kakun, se kiinnitti heti huomioni. Tiedättehän sen pöytäjääkiekkopelin, jossa on Suomi ja Ruotsi vastakkain ja tikuilla sohitaan pelaajia liikkeelle? Siihen on olemassa myös SM-liigan pelaajia erikseen myynnissä. Ehdotin sulholleni että hääkakkumme koristeiksi tulisikin Ilveksen ja HIFKin pelaajat vastakkain, mutta "En gång IFK, Alltid IFK"-mieheni ei tästä järin innostunut. Lätkäkakku olisi toisaalta hauska, mutta koska olen perinteinen morsio, tahdon ennemmin kauniin kuin hauskan kakun. (kuva täältä)

Luultavasti tahdomme sävyttää hääkakun häiden väreihin jotenkin, eli vähintään koristeeksi siihen tulee jotain keltaista, oranssia ja vihreää. Ehkä kakunkoristeiksi tuleekin jo kutsusta tutut tipuset.

Kakkumaisteluita odotellessa :>

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti