maanantai 12. maaliskuuta 2012

Häät ja alkoholi(ttomuus)

Meidän häihin ei tule alkoholitarjoilua. Se herättää ystävissämme usein kummastusta ja jotenkin sääliviä katseita. Me vain olemme sitä mieltä, ettei alkoholi ole mitenkään välttämätön häiden onnistumisen kannalta. Uskon, että hyvä ruoka, seura ja ohjelma ajavat asiansa ja kaikilla on hauskaa ilman pikkuhiprakkaa tai kännejä. Alhoholitarjoilu myös suurentaa numeroita budjetissa, mitä emme luonnollisestikaan halua. Usein ystäville kerron yhdeksi syyksi, että "Meidän suvuissa on paljon henkilöitä, jotka eivät käytä alkoholia ja joita tahdomme kunnioittaa päätöksellämme." On sekin toisaalta totta, mutta pääsyy on, ettemme koe tarvitsevamme alkoholia juhliimme.

Eli mitään boolia ei ole luvassa. Alkumaljoista emme ole kuitenkaan vielä päättäneet mitään varmaa. Voi olla, ettemme tarjoile alkumaljoja ollenkaan. Voi olla, ettemme tarjoile holillisia alkumaljoja ollenkaan. En tiedä, saako pitopalvelulta kuohuviinilaseja, joten senkin takia alkumaljat ovat vielä pohdinnassa. Totta kai voisi ostaa muoviset kertakäyttölasitkin, mutta toivon, että pitopalvelulta saa lainaksi lasit, jos päädymme alkumaljoihin.


mitä laseihin täytteeksi? (kuva täältä)

Yksi vaihtoehto alkumaljoihin on Kontiomehun valmistama alkoholiton kuohujuoma. (täällä lisätietoa) Siinä vaihtoehtoina on Karpalokuohu ja Lehtikuohu. Lehtikuohu on valmistettu mustaherukan lehdistä ja Karpalokuohu luonnollisestikin karpaloista. Muistaakseni äidilläni on näistä pienet pullot maistiaisiksi. Vaihtoehtona on myös jokin mehuvissy-yhdistelmä, mutta olisi tietenkin helpompaa jos juomaa ei tarvitsisi sekoittaa vaan sen voisi kaataa suoraan jostain yhdestä pullosta.

Emme ole täysin hylänneet alkoholillista alkumaljaakaan, mutta on todennäköisempää että maljoista tulee holittomia (mikäli häihin edes tulee maljat). Joka tapauksessa täytyy keksiä alkoholiton vaihtoehto, joten helpommalla pääsee kun kaikki juovat samanlaiset maljat. Silloin kun kaikki on alkoholittomia, ei kenenkään tarvitse tyytyä Pommaciin. Ei millään pahalla tietenkään Pommacia eikä ketään kohtaan, mutta Pommac alkaa menettää hohtoaan kun se on lähes joka juhlien holiton versio.


Onko kukaan muu joutunut selittelemään holittomia juhlia? (Ilmeisesti vain absolutisteilta tai "himouskovilta" alkoholittomuus häissä on ymmärrettävää.) Onko kenelläkään hyviä ideoita alkoholittomiin maljoihin?


ps. Kaksi kuukautta häihin!

7 kommenttia:

  1. Hienoa te! Minua naurattaa kun kaasotkin puhuvat sen puolesta, että olemme miehen kanssa krapulassa häitä seuraavana aamuna. (Lähdemme siis heti aamusta Nykiin) Totean siihen vain, että "ei, emme ole." :) Meillä siis mies ei juo mitään, koska ajelee meidät sitten yön viettoon ja minäkään tuskin muutamaa enempää, koska haluan nauttia päivästä täysillä. :)

    Siksi siis naureskelinkin omassa blogissani, että meillä voitaisiin nostaa maljat kokiksella. :) Aiommekin ostaa saavilliset myös lasipulloisia limuja paikalle alkoholijuomien lisäksi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teilläkin taitaa olla viisas ratkaisu tuo ettette juo pahemmin, kun jo seuraavana päivänä reissuun lähtö. Meillä mitään sellaista syytä ei ole, mutta yksi syistä (jonka unohdin yllä mainita)on, etten halua kenenkään muistelevan meidän häitä näin: "Muistatko kun oli ne häät ja oltiin ihan kännissä?" "Joo ne oli hyvät bileet! Mulla oli elämäni darra, vaikka oksensin jo juhlapaikalla". Hyi, puistattaa ajatuskin tuollaisista kommenteista. Tahdon ennemmin muistoja, jotka oikeasti liittyvät häihin eikä juotaviin ja niiden vaikutuksiin.

      Poista
  2. Minun mielestäni alkoholittomat häät ovat loistava idea :D Alkumaljaksihan löytyy paljon erilaisia holittomia versioita, esim Ikeassa myydään alkohoitonta kuohujuomaa päärynä tai omena, myöskin ruokakaupoissa myytäviä lasten mansikkakuohujuomia jotka on yleensä pakattu kirkkaanpunaiseen ja niissä on piirrettyjen kuvia, vaikka kuulostaa tyhmältä ostaa lasten juomaa, mutta meillä on sitä monesti ollut alkoholittomana versiona itse kun en tykkää pommakista. Myös ginger alea olen joskus alkoholittomana saanut ja se oli kanssa mukavaa vaihtelua :)

    Meille tulee omiin häihin kyllä alkoholia kun haluan ruuan kanssa viiniä, mutta myös tuo ajatus että hääpari ja vieraat olisi ihan tillintallin kuulostaa kamalalta, joten meillä varmaan tarjoillaan kohtuudella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kun joku kannattaa holittomiakin häitä! :D Innostuin tuosta Ikean kuohujuomasta, koska Ikeahan on tunnetusti edullinen. Vaan kuinkas kävikään kun menin Ikean sivuille - löysin kyllä pullot sivuilta, mutta kun koetin etsiä Suomen myymälöistä, missään niitä ei ole saatavilla, eikä tiedetä onko tulossakaan. Ne lasten kuoharit on muistaakseni todella makean makuisia, joten jos löydän hmm epämakeamman vaihtoehdon niin ehkä valitsen sen sitten.

      Ruuan kanssa on tietty ihan eri asia kuin se että on boolia ja baari muutenkin auki, joten varmasti teillä on helppo rajata tuo kännääminen pois :>

      Poista
    2. Kyllä ainakin Vantaan Ikeassa oli eilen kahta eri kuohujuomaa. Hinta muistaakseni kolmen euron pintaan. Nettikaupassa ei varmaankaan kaikki tuotteet siis näy.

      Poista
    3. Myös Turun Ikeasta löytyy kuohujuomaa. Luulisin että elintarvikkeiden myynnissä netin kautta ja lähetyksessä on jonkinlaisia extrasääntöjä joten tästä syystä eivät varmaan näyt nettissä niitä ollenkaan..

      Poista
    4. Okei, kiitos tiedosta! Pitää kysyä, jos joku kaveri tahtoisi lähteä käväisemään Ikeassa. Vantaa on lähin, joten hyvä jos siellä ainakin pitäisi olla. Sitten voin pitää sulhoni kanssa "viinin"maisteluillan :D

      Poista