perjantai 20. huhtikuuta 2012

"And I say thank you for the music"

Olen koko tämän viikon yrittänyt saada kanttoria kiinni ja tänään hän vihdoin soitti minulle. Onneksi kanttori on tuttu, koska hän on vanhempieni työkaveri. Musiikeista oli helppo sopia, koska minulla oli jo etukäteen selvät näkemykset eri musiikeista.

Olen jo vuosia sitten tykästynyt Toivo Kuulan Häämarssiin, joten se tulee soimaan vihkimisemme alkumarssina. Isäni saattaa minua alttarille sen häämarssin tahdissa, jonka hän itsekin on niiiiiin monesti soittanut.

Kaksi ystävääni on luvannut laulaa jonkun laulun kirkossa ja sen lisäksi meille tulee yksi virsi. Virtenä on 822, joka on virsikirjan liiteosiossa avioliittoon vihkimisen kohdalla. Halusimme sen, koska siinä on Suvivirren sävel, eli kaikki osaavat laulaa mukana. Toinen syy on se, että meidän ensimmäisen auton rekisterinumero oli 822. Kun sain tietää että meidän rekkarivirsi on avioliittovirsi, päätin että haluan sen häihimme. Virren sanat löytyvät täältä.

Päätösmarssiin minulla ei ole ollut mitään suosikkia. Isäni on siis kanttori, joten tunnen marssit kuitenkin aika hyvin. Bachilla on monta hienoa marssia, mutta en tahdo kuitenkaan mitään tilulilu-marssia. Koska en löytänyt mitään mistä pitäisin, ajattelin, että no miksei meille voisi tulla jotain ihan omaa. Siksi kysyin kanttorilta, josko hän voisi tehdä urkuimprovisaation Suvivirrestä eli siitä, joka häissämme lauletaankin. Kanttori suostui, joten nyt on kirkkomusiikit tiedossa muuten, paitsi ystävieni esitys. Jes!

1 kommentti:

  1. Ihana idea tuo urkuimprovisaatio! Siitä tulee varmasti hieno ja ihana! Itseasiassa meillä on vähän samat sävelet :-) ajatuksena on että kaksi kanttoria soittaisi uruilla ja flyygelillä nelikätisen improvisaation.. Ihan hetki sitten tuli mieleen että teemana improvisaatiossa voisi olla Pachelbellin Canon ;-)

    VastaaPoista