torstai 5. huhtikuuta 2012

Kaasoudesta

Luin tänään Iltasanomien nettisivuilta jutun Onko kaaso ystävä vai orja? (Se on luettavissa täällä.) Jutussa oli kerätty kauhukokemuksia kaasona olemisesta. Monille heistä oli sattunut tehtäväksi yrittää auttaa Bridezillaa ja joillain oli mennyt välit poikki jo ennen häitä. Aloin pohtia kaasojuttuja tarkemmin. Mietin viime kesää, jolloin olin itse kaaso ja mietin tätä kevättä ja omaa kaasoani. Mikä kaikki kuuluu kaason tehtäviin? Miten pitää kaaso tyytyväisenä rooliinsa? Millä perusteella kaaso valitaan?

Minä ja kaasoni olemme olleet (parhaita) ystäviä noin kolmevuotiaasta alkaen. Hän tietää historiani, sukuni ja arvoni. Olemme varmaan joskus ala-asteella sopineetkin että "ollaan sit toistemme kaasoja, jooko?" Vaikka opiskelemme eri paikkakunnilla ja nykyään näemme harvoin, aina kun tapaamme on helppo olla. Tunnemme toisemme niin hyvin, ettei välimatka häiritse ystävyyttä. Hän kysyi minua kaasokseen noin kaksi vuotta sitten ja otin tehtävän vastaan ilolla.


Tässä ystävyyteemme sopiva kappale, vaikkakin Juha on ehkä tarkoittanut sen rakastavaisille.




Hoidin oman kaason pestini mielestäni hyvin, koska mielestäni se oli niin hienoa. Tykkäsin kaasona olemisesta, kun sai järjestää polttarit ja sai keksiä juhlaan ohjelmaa. Parasta oli tietenkin se, että sai tukea parasta ystäväänsä hänen elämänsä mahdollisesti onnellisimpana päivänä. Olen järjestäjäihminen, joten nautin kaasona häärimisestä. Sain siitä myös paljon kiitosta, jopa minulle tuntemattomilta ihmisiltä.


Odotan omissa häissäni kaasoltani, että hän on tukenani ja auttaa järjestelyissä. Olen iloinen että kaasoni on jo rouva, joten hän osaa auttaa sellaisissa asioissa, joissa itse en neitinä viime kesänä osannut. Olemme sopineet, että kaaso ja bestman hoitavat juhlien ohjelman. Kaaso myös järjestää polttarini yhdessä toivomieni muiden ystävieni kanssa. Muuten kaaso auttoi kutsujen tekemisessä, oli kanssani häämessuilla ja auttaa varmasti kaikessa, mihin vain keksin kysyä.

Yritän olla rasittamatta kaasoani liikaa, jotta häistä tulee meille molemmille ihana päivä. Jälkeenpäin sitten hankin tietenkin jonkun kiitoslahjan, koska tiedän kaasolla olevan paljon tehtävää. Ihanaa kun on kaaso apuna eikä kaikkea tarvitse tehdä/osata itse! :>



1 kommentti:

  1. Olette tunteneet kaason kanssa jo kaksivuotiaina. Sieltä alkoi teidän ystävyys. Se on hieno asia, että olette saaneet säilyttää tuon ystävyyden.

    Juha Tapio on kai alunperin tehnyt tuon ihanan laulun nimenomaan ystävyydestä. Se on hieno laulua. Sopii tosin myös rakastavaisille. Myös isille ja minulle.

    Pian pääsemme häihin! <3

    VastaaPoista